Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Mijn interesse in ABCgezondheid is:
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 oktober 2007
Eet broccoli en beperk je risico op hartaandoeningen
| 05/10/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Eet broccoli en beperk je risico op hartaandoeningen Broccoli behoort tot de crucifere groenten. Per calorie bevatten deze groenten meer vitaminen en mineralen dan om het even welk ander voedingsgroep. Wetenschappers zijn al jaren bezig om na te gaan welke gezondheidseigenschappen kunnen verbonden worden aan broccoli. Het was in de jaren negentig dat wetenschappelijke tijdschriften voor het eerst melding maakten van het feit dat broccoli een bepaalde bescherming bood tegen kanker. De laatste jaren wordt echter zeer duidelijk dat het regelmatig eten van broccoli (minstens tweemaal per week) de kans verkleint om darm-, maag- en longkanker te ontwikkelen. Vrouwen, vlak voor de menopauzejaren, hebben door het regelmatig consumeren van broccoli een verlaagd risico op het ontstaan van borstkanker. Bij postmenopauzale vrouwen werd vastgesteld dat broccoli ook het risico op een fataal hartinfarct duidelijk vermindert.

Lees ook: Darmen beschermen tegen toxines

Bronnen:
Geoffrey K. Maiyoh, J.E. Kuh, A. Casaschi and A.G. Theriault
Cruciferous Indole-3-Carbinol Inhibits Apolipoprotein B Secretion in HepG2 Cells1-3
Journal of Nutrition, October 2007, Volume 137, Pages 2185-2189

 

lijn