Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 januari 2017
Gember onderdrukt menstruatiepijn
| 12/01/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Gember onderdrukt menstruatiepijn Vrouwen die dagelijks gember eten, hebben minder last van menstruatiepijn. Dat concluderen onderzoekers uit Zuid-Korea op basis van een uitgebreide literatuuronderzoek. De onderzoekers vonden in het totaal vier studies relevant voor dit onderwerp. Hun statistische analyse kwam uit op een sterke daling van de pijn wanneer gember de eerste drie tot vier dagen van een menstruatie ingenomen wordt.

De vrouwen namen geen extract, maar doodgewone gemberpoeder. De dosering varieerde van 750 tot 2000 mg naargelang de studie (een derde theelepel tot een volle theelepel). De onderzoekers zagen geen verschil in doeltreffendheid tussen de verschillende doseringen. Wel is het verstandig om met de laagste dosering te beginnen en naargelang de behoefte de dosering te verhogen.

IJzeraanvoer optimaliseren
Hoe bloedarmoede voorkomen?

Lees ook:
Hormonen en migraine
Minder menstruatiepijn met pycnogenol
Venkel en vitamine E beter dan pijnstiller bij menstruatiepijn

Bronnen:
Daily JW, Zhang X2 et al. Efficacy of Ginger for Alleviating the Symptoms of Primary Dysmenorrhea: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Clinical Trials. Pain Med. 2015 Dec;16(12):2243-55

 

lijn