Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 juni 2007
Multivitaminen om kanker bij kinderen te verminderen
| 19/06/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Multivitaminen om kanker bij kinderen te verminderen Canadese wetenschappers hebben ontdekt dat het gebruik van multivitaminen gedurende de zwangerschap het risico op twee soorten kinderkanker drastisch laat dalen.
Ze analyseerden zeven studies die de impact van multivitaminen op het ontstaan van kanker op zeer jonge leeftijd naging.
Het dagelijks gebruik van een multivitamine en foliumzuur tijdens de zwangerschap laat het risico op kinderleukemie met 39 procent dalen. Hersenkanker komt bij gebruik van multivitaminen en foliumzuur 27 procent minder voor.
Veel studies hebben in het verleden al duidelijk gemaakt dat foliumzuur (Vitamine B9) van zeer groot belang is om misvormingen van de foetus te voorkomen. Volgens de onderzoekers gebruiken slechts de helft van de zwangere vrouwen de nodige vitaminen.
Leukemie blijft de voornaamste kankersoort bij jonge kinderen, 35 procent van de nieuwe kankers bij baby’s zijn leukemie.

Lees ook: Kinderen en vitaminen

Bronnen:
1. Yi Goh, E Bollano, TR Einarson and G Koren
Prenatal Multivitamin Supplementation and Rates of Pediatric Cancers: A Meta-Analysis
Clinical Pharmacology & Therapeutics, volume 81, number 5, May 2007, 685-691

2. French AE, Grant R et al. Folic acid food fortification is associated with a decline in neuroblastoma, Clin Pharmacol Ther. 2003 Sep;74(3):288-94.

 

lijn