Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Eet u wel eens fastfood of kant-en-klare gerechten ?
(Bijna) nooit 74%
 
1 x per maand 18%
 
1 x per week 6%
 
Meer 1%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
10 augustus 2020
Halitose: onwelriekende adem
| Ademhaling |
Terug Verstuur link
lijn
Halitose: onwelriekende adem Een slecht ruikende adem is meestal het gevolg van ongewenste bacteriële activiteit in de mond of in de maag. Deze bacteriën kunnen betrokken zijn bij tandplaquevorming, tandvleesontstekingen en/of parodontitis. Zulke ontstekingen kun je het beste vermijden, omdat ze ook een slechte invloed hebben op de bloedvaten.
Andere oorzaken zijn droge mond, maagzuurreflux, maagzweren en andere slokdarmirritaties. Slechts in 4 % van de gevallen ligt de oorzaak bij de luchtwegen.
Sommige mensen hebben last van pseudohalitose: ze hebben geen bijzondere slechte adem, maar ze denken het wel, en schamen zich daarvoor bij sociale contacten. Hun adem is een obsessie geworden: ze gebruiken voortdurend kauwgom en mondsprays en consulteren regelmatig een arts voor hun onbestaand probleem.

Tot slot veroorzaken sommige voedingsmiddelen een riekende adem, bv. knoflook, maar het stigma van slecht ruikend hangt hier eerder af van de sociale omgeving.
De diagnose van slechte adem kun je zelf moeilijk stellen. Ook een arts zal subjectief zijn. Zelden wordt het gemeten met gespecialiseerde apparatuur.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".