Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van luchtvervuiling?
Vaak 0%
 
Regelmatig 0%
 
Zelden 100%
 
Nooit 0%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
30 november 2021
Hormonen en migraine
| Hormonale problemen |
Terug Verstuur link
lijn
Hormonen en migraine De hormonale veranderingen, die bij een vrouw iedere maand plaatsvinden, zorgen voor migraine. Die migraineklachten worden al tijdens de late puberteitsjaren merkbaar. Bijna 60 procent van de vrouwen hebben tijdens de menstruatieperiode ook nog eens pijnlijke kopzorgen. Bij minder dan 10% van de vrouwen komt de migraine uitsluitend gedurende de menstruatie voor.
Als vrouwen zwanger zijn verdwijnt de migraine in 60 tot 70 procent van de gevallen, of er treedt in ieder geval een duidelijke vermindering van de klachten op. Migraine verdwijnt meestal in de tweede en derde trimester van de zwangerschap.

Contraceptiva zorgen bij sommige vrouwen voor een vermindering van de migraineklachten. Bij anderen verergeren ze de hoofdpijn.
De eerste eisprong, de menstruatie, zwangerschap, het gebruik van contraceptiva of een hormonale substitutietherapie, het zijn allemaal factoren die de frequentie en de intensiteit van een migrainecrisis sterk kunnen beïnvloeden. Migraine aanvallen verminderen niet altijd tijdens de menopauzejaren. Bij veel vrouwen bestaat zelfs het risico dat de aanvallen nog erger worden. De migrainecrisissen zijn dan erg, duren lang en blijken moeilijk te behandelen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".