Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van luchtvervuiling?
Vaak 0%
 
Regelmatig 0%
 
Zelden 100%
 
Nooit 0%
 
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Jodium
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Jodium Jodium is een van de oudste elementen van het leven, en heeft dus zeer belangrijke functies:
- Het is een onderdeel van het schildklierhormoon thyroxine. Thyroxine is verantwoordelijk voor groei, niet alleen van botten en weefsels, maar ook voor de hersenontwikkeling.
- Tevens zorgt thyroxine voor onze thermoregulatie, de temperatuurregeling van het lichaam, net zoals de thermostaat van de centrale verwarming.
- Jodium is een sterk antioxidant: het maakt dus vrije radicalen onschadelijk, vooral in de celmembranen. Jodium wordt daarna echter zelf geen oxidans (vrij radicaal), omdat het zich daarna kan verbinden met het aminozuur L-tyrosine tot… thyroxine (T2).
- Jodium heeft tevens een antimicrobiële werking. Daarom wordt het al eeuwenlang gebruikt in medische ontsmettingsmiddelen.

Jodium is zwaar deficiënt in Europa. In België wordt gejodeerd zout gebruikt door de broodbakkers. In Nederland niet meer, waardoor er hoger risico is op jodiumdeficiëntie. Zwangeren, vegetariërs en zeker veganisten lopen een hoog risico op jodiumtekort.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".