Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
Ja 20%
 
Neen 61%
 
Weet ik niet 18%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
15 september 2019
Tekenbeet
| Insectenbeten |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Tekenbeet Bij een infectie kan op de plaats van de tekenbeet dagen tot weken erna een rode plek ontstaan, die geleidelijk groter wordt en vaak centraal verbleekt, zodat een ring ontstaat. Deze huidaandoening noemt men een erythema migrans (EM). Het is vaak het eerste symptoom van de ziekte van Lyme.
De EM ziet er niet altijd hetzelfde uit. Verder kan men enige tijd na de tekenbeet griepachtige klachten krijgen, zoals hoofdpijn, stijve nek, koorts, spierpijnen en vermoeidheid. Deze klachten kunnen weer verdwijnen.

Als de bacterie zich door het lichaam verspreid (dissemineert), kunnen diverse symptomen ontstaan. De bacterie kan voor een een multi-systeem ziekte zorgen. Het kan leiden tot o.a. neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), opthalmologische (ogen) en psychiatrische klachten.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".