Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
Vaak (dagelijks) 0%
 
Regelmatig (wekelijks) 0%
 
Af en toe (maandelijks) 13%
 
Zelden of nooit 88%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
19 oktober 2021
Ziekte van Lyme
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Ziekte van Lyme Met het goede weer trekken we naar buiten, de natuur in. Heel gezond, maar spijtig genoeg stijgt dan ook het risico op tekenbeten. Waar die decennia geleden tamelijk onschuldig waren, is thans een steeds groter percentage besmet met ziektekiemen, zowel de bekende Borrelia, als vele andere minder bekende. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de ziekte van Lyme.

Eerste symptomen: erythema migrans (slechts in 50% van de gevallen!) gevolgd door grieperig gevoel, spier- en hoofdpijn…
Steeds zo snel mogelijk een arts raadplegen, en stééds behandelen met een antibioticakuur. Snelheid is belangrijk, want een acute infectie is (de eerste weken) relatief goed te genezen met antibiotica. Dit geldt echter niet meer later, als de ziektekiemen de kans gekregen hebben om zich te nestelen en te vermenigvuldigen. En dan wordt het risico op chronische Lyme reëel, en dit is zeer gevaarlijk.
Labotesten bieden zelden zekerheid over een infectie. Veel betrouwbaarder is de wetenschappelijk gevalideerde Horowitz-questionnaire die de symptomen evalueert.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".