Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 november 2021
Acute elleboogpijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Acute elleboogpijn Sommige mensen weten niet dat er een overbelasting van de elleboog zit aan te komen. Indien men wil weten of de elleboog op het punt staat gekwetst te raken volstaat de volgende proef. Probeer, met de rug van de hand naar boven gericht, een voorwerp (circa 2 kg.) op te tillen. Bij een tenniselleboog zal dit pijn veroorzaken.
De behandeling bestaat uit het tijdelijk verminderen van de (sport)activiteiten en het verbeteren van de techniek. Rust, koelen en druk op de pijnlijke plek zijn de dingen die in de acute fase gedaan moeten worden. Vermijd tillen. Zelfs schrijven met een dunne pen kan klachten geven. Geen schroevendraaier gebruiken. Als ondersteuning kan eventueel een tape op de spieraanhechting gelegd worden waardoor er minder kracht door de spier op wordt uitgeoefend. Als het zeer langdurig is kunnen er eventueel injecties gegeven worden.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".