Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
16 oktober 2021
Acute lagerugpijn! Korte herstelperiode en dan bewegen
| Rugpijn |
Terug Verstuur link
lijn
Acute lagerugpijn! Korte herstelperiode en dan bewegen Uit studies blijkt dat de bedrust die gewoonlijk voorgeschreven wordt bij acute lagerugpijn, nefast is voor het verdere verloop van deze rugkwaal. Platte rust houdt namelijk het risico in dat de pijn chronisch wordt.
Bij acute lage rugpijn heb je altijd de neiging om naar beneden te buigen. Dit is een goede reflex van het lichaam. Geef daar aan toe en ga liggen. Liggen betekent immers de zwaartekracht zo min mogelijk op het lichaam laten inwerken zodat spieren zich kunnen ontspannen. Ga liggen in de houding die de minste klachten geeft. Het kan enige tijd duren voordat u deze houding gevonden heeft. Neem hier de tijd voor. Soms is er geen houding te vinden. Probeer dan op de rug te liggen, met de onderbenen op een verhoging, bijvoorbeeld een set kussens.

Langer dan twee dagen liggen bij acute lage rugklachten is niet nodig. Het is belangrijk om zodra de klachten het toelaten weer in de benen te komen. Afwisseling van activiteiten, houdingen (maar mijdt de eerste tijd vooroverbuigen), en rust bevordert het herstel meer dan alleen bedrust. Lok de pijn niet uit door te lang met iets bezig te zijn. Probeer ook een correcte houding na te streven. Dit kan de pijn verminderen.
Vraag uw apotheker naar een product dat de eigenschap heeft de bloedvaten samen te trekken, waardoor er een verminderde bloeddoorstroming optreedt ter hoogte van de pijnlijke plaats. Binnen de 24 uur ontdekt u meestal een sterk pijnstillend en herstellend effect.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".