Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 november 2021
Alfalinoleenzuur
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Alfalinoleenzuur We hebben het altijd over omega-3-vetzuren uit visolie, maar we vergeten daarbij dat planten ook een omega-3-vetzuur bevatten: alfalinoleenzuur (ALA). Lijnzaad, walnoten, perilla, hennepzaad, chiazaad - en vooral hun oliën - zijn rijk aan ALA. Vroeger bevatten het vlees en eieren ook substantiële hoeveelheden, maar sinds de introductie van maïs in het veevoeder zit er weinig ALA meer in ons vlees, veeleer het minder gunstige omega-6.

Het lichaam kan EPA en DHA aanmaken uit ALA, maar hoogstens 5 % van het ALA wordt omgezet. Wetenschappers hebben aan ALA veel minder aandacht besteed dan andere omega-3-vetzuren. Er bestaan aanwijzingen dat ALA kan beschermen tegen hart- en vaatziekten, dementie en sommige vormen van kanker; in het algemeen zijn die effecten minder sterk dan de omega-3-vetzuren uit vis.


DHA Algae


DHA Algae Inhoud:
60 solftgels
Richtprijs:
€ 30,59
bestelnr.:
908825

Algemene eigenschappen:
• verbetert de concentratie en het geheugen,
• goe ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".