Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
16 oktober 2021
Blaas in de problemen
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Blaas in de problemen De nieren zijn het filtersysteem voor ons lichaam. Tijdens het zuiveren van bloed wordt er vocht of urine geproduceerd. De aangemaakte urine wordt onder lage druk naar een tijdelijke opslagplaats gestuurd, de blaas.
De blaas is niets anders dan een opvangzakje omringd door spieren. Van zodra de blaas vol is, ontstaat het plasgevoel. Onder druk wordt de urine afgevoerd naar de plasbuis.

Urine bevat normaal geen bacteriën of andere ziekmakende kiemen. Urine wordt daarom als steriel beschouwd. De meeste urineweginfecties worden veroorzaakt door bacteriën afkomstig uit de darm (bv. E. coli) of de vagina. Omdat dames een vijf maal kortere plasbuis bezitten dan mannen hebben ze het moeilijker om de blaas proper te houden. Dit kan aanleiding geven tot infecties van de urinewegen. Tot de ongemakken behoren pijn tijdens het plassen, voortdurend kleine hoeveelheden urine moeten plassen, troebele urine produceren en soms kunnen er sporen van bloed in de urine aanwezig zijn. Ervaar je deze ongemakken raadpleeg dan altijd je arts.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".