Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
18 september 2021
Borstkanker
| Kanker |
Terug Verstuur link
lijn
Borstkanker Van alle Europese vrouwen worden Belgische vrouwen het vaakst getroffen door borstkanker. Ook Nederland scoort hoog. Wetenschappers hebben hier voorlopig geen antwoord op. Vele miljoenen euro's stromen naar kankeronderzoek, maar voor deze eenvoudige vraag is blijkbaar minder interesse.
Het blijft dan maar gissen. Zo weten we dat in de jaren negentig hormoonsubstitutie vaak voorgeschreven werd bij menopauze en dat deze behandeling het risico op borstkanker verhoogt.
Een andere verklaring is milieuvervuiling, tenslotte leven we in dichtbevolkte gebieden. In pesticiden, plastics en additieven zitten stoffen met een oestrogeen-achtige werking. Deze stoffen geraken in het drinkwater terecht en worden maar zeer langzaam afgebroken in onze waterzuiveringsstations.

Oestrogeen is een geslachtshormoon dat de menstruele cyclus en de zwangerschap regelt. Borstkanker ontstaat doordat verstoorde borstcellen zich plots sneller gaan vermenigvuldigen, meestal door toedoen van oestrogeen. Naarmate cellen in het borstweefsel meer verstoord geraken, gaan ze steeds meer zelf oestrogeen produceren. Dit zal de ontwikkeling van een tumor verder stimuleren. Slechts in 5% van de gevallen is er sprake van een (andere) genetische oorzaak.

Gezond blijven?

lijn

Gelijkaardige ongemakken

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".