Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2021
Calcium
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Calcium Calcium associëren we onmiddellijk met de botten, die voor 70% uit calciumverbindingen bestaan. Maar calcium heeft nog vele andere functies in het lichaam: elke cel heeft calcium nodig. Voldoende calcium in de voeding beschermt je tegen zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Volgens de officiële richtlijnen moeten we (koe)melk drinken om voldoende calcium binnen te krijgen. Vroeger, toen de mens nog niet aan landbouw deed, dronk de mens geen melk, maar had hij wel een hogere inname van calcium dan nu!
De calciumopname hangt voor een deel af van vitamine D. We kunnen veel calcium via de urine verliezen, maar dit verlies wordt normaal gecompenseerd door een hogere inname van calcium in de darmen, op voorwaarde dat de voeding voldoende calcium bevat. Proteïnerijke voeding verhoogt het calciumverlies via de urine, terwijl een mineraalrijk voedingspatroon dit verlies beperkt.


Fost Print Plus


Fost Print Plus Inhoud:
20 amp.
Richtprijs:
€ 30,59
bestelnr.:
601103

Voor een goed uithoudingsvermogen

Aanbevolen bij:
Zware inspanningen, sport, ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".