Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
16 oktober 2021
Cellulite
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Cellulite Cellulitis of Cellulite?
Sinaasappelhuid wordt meestal ‘cellulitis’ genoemd, maar eigenlijk is dat ‘cellulite’. Deze komt vooral voor bij vrouwen op heupen en billen, soms armen.
Cellulitis is een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel, meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie, dus vaak te behandelen met antibiotica. En er zijn nog een hele reeks andere pathologieën die er op lijken, meestal niet infectieus, maar die behoeven wel een andere behandeling.

Hoe weet je het verschil?
- Cellulite of sinaasappelhuid: hobbelige structuur van het onderhuids vetweefsel, voelt koud aan. Is niet gevaarlijk, het is vooral een vervelend esthetisch probleem.
- Cellulitis is een ontsteking, dus: zwelling, rood, pijnlijk, warm. En op andere plaatsen van het lichaam: b.v. aan het oog, de onderbenen, enz…

Cellulite is een typisch vrouwelijk probleem omdat de vrouwelijke hormonen een belangrijke rol spelen, waardoor het onderhuidse vetweefsel een andere structuur heeft dan bij mannen. Ook overgewicht, en (on)gezonde eet- en leefstijl spelen een grote rol.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".