Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Houdt u uw cholesterol onder controle?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
2 juni 2020
Cellulitis
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Cellulitis De huid van ieder mens bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. We zijn van tot teen bedekt met huid. Feitelijk is de huid dan ook ons grootste orgaan en net zo belangrijk als bijvoorbeeld de maag of de nieren. Als onze huid ermee 'ophoudt', sterven we binnen enkele uren.
Cellulitis is een vorm van verkleving van de onderhuidse bindweefselstructuur. Mede door een overmatige productie van het hormoon oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe. Het bobbelige uiterlijk van cellulitis is het gevolg van een abnormale ophoping in het bindweefsel van huid en onderhuid.

Bij dit typische vrouwelijke verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de vetcellen van de onderhoud en van water eromheen. Naarmate de vetcellen (adipocyten) groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten aan de huid waardoor een soort 'wattendeken'-effect ontstaat. In dit stadium is het grootste probleem dat het proces zichzelf in stand houdt doordat de bloedsomloop wordt verstikt.
De omringende bloedsomloop wordt geblokkeerd door afklemming van bloedvaten. Afvalstoffen kunnen niet meer worden afgevoerd, het onderliggende bindweefsel wordt als het ware ingekapseld. De huid wordt minder veerkrachtig en de gevreesde sinaasappelhuid wordt zichtbaar.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".