Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2021
Foliumzuur
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Foliumzuur Foliumzuur (folaat, soms ook vitamine B9 of B11) is een B-vitamine die nodig is voor een goede stofwisseling. Foliumzuur is nodig voor de opbouw van vele stoffen: DNA, carnitine, co-enzym Q10 en melatonine.
Foliumzuur wordt aan zwangere vrouwen voorgeschreven om de kans op geboorteafwijkingen te verlagen. Niet-extreme foliumzuurtekorten komen frequent voor: tussen de 7% en 28% van de bevolking behaalt de aanbevolen hoeveelheid niet. Vrouwen die de pil nemen, zijn extra gevoelig voor foliumzuurtekorten.

Een tekort aan foliumzuur is geassocieerd met vele ziekten: depressie, dementie, hart- en vaatziekten en kanker. Veel heeft te maken met het schadelijke homocysteïne in het bloed, een risicofactor voor vele ziekten indien verhoogd. Homocysteïne is een natuurlijk 'tussenproduct' van de stofwisseling dat afgebroken moet worden met behulp van vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur.


Melasor 11 Iron Tonic


Melasor 11 Iron Tonic Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 15,17
bestelnr.:
601099

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vit. C, ijzer en andere mineralen één ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".