Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
18 september 2021
Hoe alcoholproblemen voorkomen?
| Verslavingen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe alcoholproblemen voorkomen? De cruciale rol van voeding
Dokter Julia Ross is verbonden aan het wereldberoemde Betty Ford Instituut waar veel Amerikaanse beroemdheden hulp zoeken om van hun drankverslaving verlost te raken.
“Verslavingen overwinnen zonder de juiste voeding is onmogelijk. In de praktijk komt het er op aan een dieet te gebruiken dat rijk is aan eiwitten, hersenvriendelijke vetten (omega-3) en hoogwaardige koolhydraten zoals volkerenproducten. De tekorten in de hersencellen moeten verder weggewerkt worden door het gebruik van vitaminen, mineralen en aminozuren. Het spijtige van de klassieke therapie is dat artsen en psychiaters zich beperken tot het aansterken van de vrije wil of het karakter van een verslaafde.

De reden waarom zoveel verslavingsbehandelingen falen, is te vergelijken met een dieselauto die op benzine moet rijden. De vierwieler zal ook maar heel eventjes sputterend rijden en dan stilvallen. Bij mensen met een verslavingsprobleem is dit precies hetzelfde.
Voor de alcoholverslaafde is een optimaal metabolisme veel belangrijker dan de ‘vrije wil’. Ik beweer zelfs dat er zonder een ideaal voedingspatroon geen optimale vrije wil bestaat. Dat verklaart meteen de reden waarom zoveel verslaafden in een vicieuze cirkel blijven leven. “De hoeksteen om een verslaafde van zijn probleem af te helpen is het lichaam te ontwennen van de eenvoudige koolhydraten die, net als alcohol, zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Denk hier vooral aan wit brood, pasta, witte rijst, snoep, suikerrijke frisdranken en gebak. Zeer veel mensen die van een verslaving proberen af te geraken, schakelen precies over op dergelijke eenvoudige koolhydraten omdat ze een drang hebben naar een snelle glucosestijging in hun bloed. Dat is precies hetzelfde wat alcohol op dit niveau doet. Zolang mensen ook die drang niet overwinnen zal de stap naar de ‘crisisfles’ heel snel terug gezet worden."


Brocosor

37-S Hyperico XXI


Brocosor Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 25,65
bestelnr.:
900511

37-S Hyperico XXI Inhoud:
30 caps
Richtprijs:
€ 20,31
bestelnr.:
906403

Gelyophiliseerde broccoli met enzymen

Brocosor bevat alle goede eigenschappen v ...
lees meer

St-Janskruid helpt een optimaal gemoed te behouden

Samenstelling per capsule
G ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".