Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
18 september 2021
Hoe behandel je schaaf- en snijwonden ?
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe behandel je schaaf- en snijwonden ? Snijwonden

Indien je een snijwonde hebt is het van cruciaal belang de kwetsuur en de omliggende huid proper en steriel te houden. Dat lijkt eenvoudiger dan het is omdat er op de huid bijna altijd bacteriën aanwezig zijn. Vraag daarom raad aan uw apotheker. Hij levert altijd steriele middelen af die er voor zorgen dat bacteriën geen kans krijgen om een infectie te veroorzaken.
Het is ook belangrijk om de bloeding te stoppen door met een steriel verband een gelijkmatige druk uit te oefenen op de snijwonde zonder evenwel de bloedcirculatie te blokkeren. Hou de druk op de wonde gedurende enkele minuten vol en kijk niet iedere dertig seconden of de bloeding afneemt, dit belemmert de genezing. Indien het bloeden te lang duurt (15 minuten of meer) is het raadzaam een arts te raadplegen. Blijf gedurende die tijd wel druk uitoefenen op de snijwonde.

Schaafwonden

In tegenstelling tot snijwonden zijn schaafwonden veel minder diep. Ze kunnen echter wel pijnlijker zijn, vooral als de huid over een grotere oppervlakte is beschadigd. Het belangrijkste bij een schaafwonde is het schoonmaken van de kwetsuur. Schaafwonden moeten gedurende het genezingsproces regelmatig gecontroleerd worden en zonodig opnieuw ontsmet worden. Het is immers belangrijk dat de schaafwonde geen harde, dikke korst krijgt. Indien dat wel gebeurt zal er langer een litteken zichtbaar blijven. Om dit te voorkomen kan men gedurende het genezingsproces een ontsmettende en genezende zalf gebruiken.


Dermagiq Skin


Dermagiq Skin Inhoud:
30 gr
Richtprijs:
€ 13,45
bestelnr.:
BF0001

Dermagiq® Skin is een helende crème voor de behandeling van oppervlakkige wondje ...
lees meer

Meer producten van
Dermagiq


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".