Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
26 oktober 2021
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze? De slaap is van cruciaal belang voor ons lichamelijk en mentaal evenwicht. We moeten slapen om de massa gegevens en gebeurtenissen van de voorbije dag te verwerken en tot rust te komen. Mensen slapen gemiddeld 7 uur per etmaal. Het slaap-waakritme wordt bepaald door verschillende stoffen die verbonden zijn met het circadiaans ritme (het uurwerk van ons organisme dat volgens een 24 uur cyclus functioneert). Die stoffen zijn noradrenaline, acetylcholine en serotonine. Het is de laatste stof die melatonine aanmaakt. Melatonine wordt ook wel eens het slaaphormoon genoemd, waarvan de precursor (voorloper) tryptofaaan is. Tryptofaan is terug te vinden in melk, eieren, vlees en volle graansoorten. Mits we voldoende van deze stoffen in ons lichaam hebben maken de hersenen melatonine aan vanaf de duisternis valt. De melatonineproductie ligt het hoogst tussen 1 en 5 uur 's ochtends.

Slapeloosheid natuurlijk behandelen via:
-Dieettherapie: Eet licht 's avonds, vermijd vetten en sausen. Drink ook geen koffie of alcohol. Kies voor voeding die rijk is aan vitamine A, B1, D en B6. Drink na de avondmaaltijd lindethee of een warm glas melk met wat honing, en neem een tabletje melatonine voor het slapengaan.
-Fytotherapie: Gebruik planten die de slaap bevorderen zoals valeriaan, hop, meidoorn en haver


29-C Sedaner XXI

Calmomel Siroop


29-C Sedaner XXI Inhoud:
30 caps
Richtprijs:
€ 20,31
bestelnr.:
910681

Calmomel Siroop Inhoud:
150 ml
Richtprijs:
€ 8,18
bestelnr.:
731281

Voor een goede nachtrust

Werkzame bestanddelen:
Flavonoïden - Alkaloïden - V ...
lees meer

Voor een rustige nacht

Samenstelling: Honing, Passiflora, Sint-Janskruid (Hyper ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".