Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Controleert u uw cholesterol?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
25 februari 2020
Hoe brandwonden voorkomen en best behandelen?
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Hoe brandwonden voorkomen en best behandelen? U kunt veel doen om verbrandingen te voorkomen. Zet pannen bijvoorbeeld achterop het fornuis, vooral als u kleine kinderen heeft. Zet een hete theepot niet op de rand van een tafel, maar in het midden. Gebruik goede ovenhandschoenen.

Bij een verbranding is direct koelen onder stromend water heel erg belangrijk. Afkoeling remt de verbranding. De schade blijft dan beperkt. Houd de brandwonde minstens vijf minuten onder de kraan of douche. Gebruik koud tot lauw zacht stromend water. IJskoud water geeft kans op onderkoeling. Als er geen stromend water is, kunt u natte lappen gebruiken. Zelfs onderdompelen in een sloot is beter dan niets doen.

Laat kleding die aan de brandwond kleeft, gewoon zitten. De huid beschadigt als u de kleding lostrekt. Raak een brandwond zo min mogelijk aan, om de kans op een infectie klein te houden. Smeer geen zalf op de brandwonden. Een droge, rode plek hoeft u niet af te dekken. Als de wond open is of als er blaren zijn, doe er dan verband op, zodat er geen vuil bij kan komen.


Dermagiq Skin

Aloë Care Vitadrink Original


Dermagiq Skin Inhoud:
30 gr
Richtprijs:
€ 12,95
bestelnr.:
BF0001

Aloë Care Vitadrink Original Inhoud:
500 ml
Richtprijs:
€ 11,95
bestelnr.:
DC6878

Dermagiq® Skin is een helende crème voor de behandeling van oppervlakkige wondje ...
lees meer

Aloë Care Vitadrink is gemaakt van het gestabiliseerde verse sap van Aloë vera ( ...
lees meer

Meer producten van
Dermagiq


Meer producten van
De Cruydhof (Natura Sanat)Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".