Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Hoeveel suikerwaren snoept u dagelijks?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
22 juni 2021
Hoe geraak je verlost van aften?
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe geraak je verlost van aften? Terugkerende aften hebben soms een eenvoudige oorzaak, zoals een tekort aan vitamine B12, foliumzuur, ijzer of zink. Zinktekort komt vaak voor bij andere problemen in mond, zoals mondbrand en virale infecties (griep, verkoudheid). Ook vitamine C, B1, B2 en B6 kunnen helpen.

Vele aftlijders vinden een oorzaak voor hun probleem in de voeding (bv. gluten). Het is niet altijd even gemakkelijk om die oorzaak dan te vinden, maar het loont soms de moeite.
In Jordanië is tahini (sesampasta) erg populair tegen aften, naast mondspoeling met zout water of water met een beetje citroen.
Nicotine kan een laatste redmiddel zijn bij hardnekkige gevallen. Nicotine werkt verslavend, dus moet voorzichtig gebruikt worden. Kauwgom met nicotine (om te stoppen met roken) is dan een optie.


Melasor 11 Iron Tonic


Melasor 11 Iron Tonic Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 15,17
bestelnr.:
601099

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vit. C, ijzer en andere mineralen één ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".