Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
26 oktober 2021
Hoe herstel je de vochtbalans?
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe herstel je de vochtbalans? Lichaamscellen moeten voldoende vocht bevatten om goed te functioneren. Anderzijds mag vocht niet blijven hangen rondom de cellen. Cellen moeten voedingsstoffen vlot opnemen en afvalstoffen vlot afstaan om gezond te blijven werken.
Voldoende water drinken is hier van belang: tot drie liter per dag in bepaalde omstandigheden (sporten, warm weer ...).
Eet niet te veel zout. Zout trekt water uit de cellen, zodat ze uitdrogen. Denk maar aan uitgedroogde lippen na het eten van gezouten borrelhapjes.

Drainage zorgt voor een versnelde afvloei van overtollig vocht. Manuele lymfedrainage is een techniek die men bij kanker- en hartpatiënten wel eens toepast om lymfevocht sneller te doen wegtrekken.
Stimuleer de uitscheiding van de nieren. Van sommige planten ga je vaker plassen, maar daarom moet je juist veel drinken om uitdroging te voorkomen.
Tot slot is enzymtherapie al tientallen jaren gekend om vochtopstapeling te behandelen. In de jaren '60 werden een aantal gevallen beschreven met een enzym uit ananas, bromelaïne. Zij breken het netwerk tussen cellen af zodat vochtstroom tussen cellen verbetert.


Viaurin


Viaurin Inhoud:
28 tabl
Richtprijs:
€ 20,31
bestelnr.:
885917

Voor gezonde urinewegen.

Hibiscus bevat veel vitamine C en verzuurt en ontgeurt ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".