Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
17 januari 2022
Hoe is acne te voorkomen?
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe is acne te voorkomen? Een zorgvuldige reiniging van de huid met een zwavelhoudende zeep of met goed ontsmette, niet-irriterende reinigingsmiddelen vermindert de kans op een huidontsteking aanzienlijk.
Zonnebaden met mate kan goed doen, dat geldt ook voor solaria.
Eet niet teveel chocolade, noten, kaas of gerookte levensmiddelen. Hierdoor kunnen namelijk soms meer pukkels optreden.
Wees zuinig met cosmetica

Ook voeding speelt een belangrijke rol bij acne. Niet dat vette voeding een vette huid geeft, maar geraffineerde voeding kan de darmen beïnvloeden en de darmflora aantasten. Dit heeft weer invloed op je stofwisselingsproces en is soms letterlijk van je gezicht 'af te lezen'. Als je gedurende lange tijd onvoldoende op je voeding let, vermindert je afweer en kunnen puistjes ontstaan.
Dat geldt ook voor puistjes die op een andere manier ontstaan. Helemaal er vanaf kom je niet zo gemakkelijk. Alleen een hormonenkuur die de gevoeligheid voor mannelijke hormonen weet te beperken, heeft namelijk direct invloed op de talgproductie. Sommige artsen schrijven hormoonkuren of de anti-conceptiepil bij vrouwen voor om acne te lijf te gaan. Heb je in ernstige mate last van acne, dan is een bezoek aan de huisarts aan te raden. In de andere gevallen, geeft aangepaste huidverzorging vaak al verbetering. Hierbij speelt het reinigen van de huid een belangrijke rol.


Dermagiq Skin

Groene thee - Te Verde


Dermagiq Skin Inhoud:
30 gr
Richtprijs:
€ 13,45
bestelnr.:
BF0001

Groene thee - Te Verde Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 10,23
bestelnr.:
731540

Dermagiq® Skin is een helende crème voor de behandeling van oppervlakkige wondje ...
lees meer

HET GEHEIM VAN EEN LANG EN GEZOND LEVEN

Vrije radicalen veroorzaken rimpels, sc ...
lees meer

Meer producten van
Dermagiq


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".