Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
17 januari 2022
Hoe leven met het Sjögren-syndroom?
| ogen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe leven met het Sjögren-syndroom? Er is geen geneesmiddel voor het Sjögren-syndroom. De behandeling richt zich op verlichting van de symptomen. Kunsttranen houden de ogen vochtig en voorkomen zo schade aan het hoornvlies. Er zijn ook kunstmatige speekselpreparaten, maar meestal gaat de voorkeur uit naar regelmatig iets drinken om de mond te bevochtigen.
Bij het secundair Sjögren-syndroom richt de behandeling zich bovendien op de andere ziekte.
Mensen die lijden aan het primair Sjögren-syndroom kunnen hulp krijgen door regelmatig kleine slokjes water te drinken om een droge mond tegen te gaan. Ook suikerarme snoep is soms handig om de speekselproductie iets te activeren.
De droge ogen, die een gevolg zijn van het primair Sjögren-syndroom, kunnen bestreden worden met oogdruppels die een hoog comfort bieden bij vermoeide, prikkende en jeukende ogen.

Personen die behandeld moeten worden tegen het secundair Sjögren-syndroom hebben meestal ook pijnstillers nodig. Bij reumatoïde artritis kunnen ook de voedingssupplementen glucosamine, chondroitine en MSM gebruikt worden.
Het is tenslotte zeer belangrijk voor iedere Sjögrenpatiënt dat de gebruikte hygiëneproducten zo neutraal mogelijk zijn.
Sterke parfums of irriterende stoffen moeten vermeden worden.


DHA Algae


DHA Algae Inhoud:
60 solftgels
Richtprijs:
€ 30,59
bestelnr.:
908825

Algemene eigenschappen:
• verbetert de concentratie en het geheugen,
• goe ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".