Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
18 september 2021
Hoe onderdruk je oogontstekingen?
| ogen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe onderdruk je oogontstekingen? Een ontsteking is bedoeld om een vreemde indringers onschadelijk te maken en uit het lichaam te weren. Vaak zorgen die ontstekingen ook onbedoeld voor veel schade aan het weefsel, vooral wanneer de ontstekingsreactie niet op tijd gestopt wordt. Ook aan het oppervlak van de ogen ontstaan voortdurend ontstekingsreacties, die normaal snel gestopt worden. Een onevenwichtige inname van vetzuren kan leiden tot ontstekingsreacties die niet tijdig gestopt worden.

Belangrijke signaalstoffen die ontstekingsreacties doen aflopen (van zodra er geen dreiging meer is), zijn 'resolvinen'. Resolvinen worden aangemaakt uit het omega-3-vetzuur DHA (docosahexaeenzuur). Vele mensen halen te weinig omega-3 uit de voeding, waardoor ze te weinig resolvinen aanmaken die de ontstekingsreactie doen ophouden. Ook omega-6-vetzuren zijn belangrijk voor een goede afloop van ontstekingen, maar daarvan hebben we normaal genoeg (mogelijk zelfs te veel).
Omega-3- en omega-6-vetzuren zijn ook belangrijk voor het beschermend vetlaagje dat over de oogbol ligt.


Betasol


Betasol Inhoud:
60 Tabletten
Richtprijs:
€ 25,66
bestelnr.:
940267

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vitamine C, ijzer en andere mineralen ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".