Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
19 januari 2022
Hoog cholesterolgehalte
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Hoog cholesterolgehalte De hoeveelheid cholesterol in het bloed wisselt. Maar sommige mensen hebben aanleg voor een hoog cholesterolgehalte. Soms is dit erfelijk.
Het cholesterolgehalte neemt vooral toe als u veel fructose en geraffineerde koolhydraten eet. Ook te mijden bij te hoog cholesterolgehalte: verzadigde, dierlijke vetten: vet vlees en charcuterie, room, boter, volle melkproducten, volvette kaas, koekjes, gebak; snacks...

Kan het kwaad?
Cholesterol is belangrijk voor het lichaam, maar teveel is teveel. Een verhoogd cholesterolgehalte geeft op zich geen klachten. Maar als u jarenlang te veel cholesterol in uw bloed heeft, kan deze oxideren en zich ophopen in de wand van uw slagaders. Dit veroorzaakt plaques waardoor de bloedvaten vernauwen en uiteindelijk dicht gaan zitten. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte.
Andere risicofactoren zijn bijvoorbeeld roken, diabetes (suikerziekte), hoge bloeddruk en overgewicht. En: ongezonde voeding, te weinig anti-oxidanten, te weinig beweging,…
Als u meer dan één risicofactor heeft, wordt de kans op een hart- en vaatziekte ook groter.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".