Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
26 september 2021
Info en preventie ziekte van Lyme
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Info en preventie ziekte van Lyme De ziekte van Lyme is de belangrijkste door teken overgedragen ziekte. Het is een zéér verraderlijke ziekte, die steeds meer epidemisch wordt.
In België is er alvast een strategisch actieplan voor ‘Reductie van teken en geassocieerde ziekten’, met als doel het probleem in kaart te brengen. Je kan dit raadplegen op (www.tekentiques.net), en er ook tekenbeten rapporteren.
In Nederland vind je een overzicht van de meldingen van tekenbeten en erythema migrans (rode ring rond de tekenbeet) op www.tekenradar.nl. Je kunt er ook zelf tekenbeten rapporteren.

“Je kan de incidentie verminderen door de bron te verminderen.”
- Risico tekenbeten reduceren: 32% van de gevallen gebeuren in de tuin, op school of in recreatiezones. Eliminatie van teken op deze plaatsen is dus belangrijk: met een witte doek over de grond strijken levert veel teken op!
- Vermijd vochtige bossen, teken houden niet van droog en heet!
- Controle, en directe en veilige verwijdering van de teek (met speciaal apparaatje, zonder op het tekenlichaam te duwen).
NB. Teken kruipen vaak uren rond onder de kleding vooraleer ze bijten: dus niet alleen de blootgestelde delen checken! Dus controleer goed, vooral bij kinderen.


Kefir.

Brocosor


Kefir. Inhoud:
500ml
Richtprijs:
€ 23,20
bestelnr.:
2637-619

Brocosor Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 25,65
bestelnr.:
900511

Kefir bevat een unieke en complexe mix van goede bacteriën en gisten. Gefermentee ...
lees meer

Gelyophiliseerde broccoli met enzymen

Brocosor bevat alle goede eigenschappen v ...
lees meer

Meer producten van
Kaskade


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".