Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
16 oktober 2021
Lentemoeheid
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Lentemoeheid Het seasonal affective disorder (SAD) - wij noemen het voorjaarsmoeheid- treft ieder jaar meer en meer mensen. Het aantal mensen dat met lentemoeheid wordt geconfronteerd groeit volgens wetenschappers onder invloed van de invoering van de zomertijd.
Lentemoeheid kan in extreme gevallen leiden tot opname in een ziekenhuis. De symptomen van lentemoeheid zijn soms gelijklopend met die van een depressie. Op bepaalde dagen voelen de patiënten zich dan weer niet depressief, maar ze voelen zich futloos. Alle energie lijkt verdwenen.

Onderzoekers denken dat mensen met lentemoeheid vooral een gebrek
hebben aan serotonine. Daarom wordt de lichttherapie soms aanbevolen. Niet alle wetenschappers delen die mening. Sommigen denken dat lentemoeheid te maken heeft met een niet correcte melatonineproductie in het lichaam. De meeste wetenschappelijke studies over lentemoeheid (SAD) zijn wel duidelijk over de meest eenvoudige aanpak.
Moeheid moet bestreden worden met actie, liefst tijdens de meest lichtsterke uren van de dag. Een half uurtje stevig wandelen kan halve wonderen doen voor het energiepeil van iedere mens.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".