Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 september 2021
Meer zin in seks
| Intiem - sexualiteit |
Terug Verstuur link
lijn
Meer zin in seks Vele koppels ervaren een verminderd seksueel verlangen. Het probleem is complexer dan op het eerste gezicht, en volgens sommige analisten is het zelfs een van de moeilijkst oplosbare problemen. Vele koppels geraken er op eigen houtje niet uit.
Vermindering van seksueel verlangen is niet objectief meetbaar, en heeft voor een man een andere invulling dan voor een vrouw. Daarover bestaan misverstanden die opgelost kunnen worden door zich goed te laten informeren.
Bovendien lijken de maatschappelijke verwachtingen hoger te liggen dan vroeger. Vroeger mochten we zelfs geen seksuele verlangens hebben van de kerkelijke instanties, maar nu maakt het deel uit van een (geïdealiseerd) gelukkig en gezond leven. Maar als beide partners moeten werken en nog moeten zorgen voor de kinderen, is het niet verwonderlijk dat er minder tijd is voor seks.
Veel koppels vinden het nog steeds moeilijk om erover te praten, dus een begeleidende therapeut kan een oplossing bieden. De therapeut kan beoordelen of het om een psychisch, psychologisch of lichamelijke storing gaat.

Een eenvoudige oorzaak is er meestal niet. Mogelijke oorzaken zijn:
- hormonen (menopauze, PMS, zwangerschap ...)
- depressie
- medicatie
- vermoeidheid
- slecht zelfbeeld, onzekerheid
- gebrek aan niet-seksuele aanrakingen buiten de slaapkamer
- lichamelijke veroudering, verminderde viriliteit
- huwelijks- en relatieproblemen
- angst voor intimiteit die verder gaat dan het lichamelijke

Tracht het probleem positief te benaderen, en steek de schuld niet gemakshalve op de partner. Humor kan de druk van negatieve emoties oplossen en versterkt de band.


Dermagiq Fem

Exiton CT


Dermagiq Fem Inhoud:
30 gr
Richtprijs:
€ 12,95
bestelnr.:
BF0002

Exiton CT Inhoud:
48 caps
Richtprijs:
€ 35,73
bestelnr.:
844504

De belangrijkste oorzaak van het ontstaan van vaginale klachten is het verdwijnen ...
lees meer

Voor een natuurlijke topprestatie en
voor meer zin in seks

Samenstelling:
F ...
lees meer

Meer producten van
Dermagiq


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".