Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 november 2021
Passiflora
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Passiflora De passiflora (passiebloem) is in de 16e eeuw vanuit Amerika geïmporteerd naar Europa. De medische kennis over deze plant is dus relatief recent. De bladeren van de bloem staan in kruidenboeken beschreven als kalmerend, slaapverwekkend, spierontspannend (tegen spasmen) en verdovend. Toepassingen zijn: hysterie, rusteloosheid, hartkloppingen, astma en slapeloosheid. Ongewenste bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden. Belangrijk is de aanbevolen dosis niet te overschrijden.

Er bestaan een groot aantal soorten passiflora. Als geneeskrachtig kruid wordt vooral Passiflora incarnata gebruikt, terwijl Passiflora edulis voor de vrucht (passievrucht) gekweekt wordt. De vrucht wordt meestal uitgelepeld, omdat de schil te taai is, maar van sommige soorten wordt de schil ook medicinaal gebruikt. Zo is gebleken dat een extract van de schil effectief tegen artrose.


29-C Sedaner XXI

Calmomel Siroop


29-C Sedaner XXI Inhoud:
30 caps
Richtprijs:
€ 20,31
bestelnr.:
910681

Calmomel Siroop Inhoud:
150 ml
Richtprijs:
€ 8,18
bestelnr.:
731281

Voor een goede nachtrust

Werkzame bestanddelen:
Flavonoïden - Alkaloïden - V ...
lees meer

Voor een rustige nacht

Samenstelling: Honing, Passiflora, Sint-Janskruid (Hyper ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".