Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
26 oktober 2021
Reumaonderzoek behaalt recordbedrag
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Reumaonderzoek behaalt recordbedrag Dit jaar investeert het Reumafonds het recordbedrag van 8 miljoen euro in reumaonderzoek. 5,5 miljoen euro daarvan gaat naar de wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma. 29 nieuwe onderzoeken, het merendeel naar reumatoïde artritis, krijgen dankzij het fonds ondersteuning.

Het bedrag valt dit jaar zo hoog uit omdat er opmerkelijk veel projectvoorstellen van hoge kwaliteit zijn ingediend. Om zoveel mogelijk projecten een kans te geven, heeft het Reumafonds meer geld vrijgemaakt. Hierdoor kunnen nu 29 onderzoekers aan het werk. Naast reumatoïde artritis zal er onderzoek worden gedaan naar artrose. Ook zeldzamere systeemziekten als Sjögren, systemische sclerose en lupus erythematodes krijgen de nodige aandacht van de wetenschappers. De laatste ziekten zijn aandoeningen waarbij ontstekingen in het hele lichaam of in andere organen voorkomen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".