Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 november 2021
Schoudergewrichtspijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Schoudergewrichtspijn De schouder is een verzameling van gewrichten die met elkaar verbonden zijn via pezen en spieren. In vergelijking met andere gewrichten bezit het schoudergewricht een grote beweeglijkheid. Een draaibeweging van 360° behoort tot de mogelijkheden.
Acute schouderongemakken zijn meestal het gevolg van een verkeerd gebruik of een overbelasting van het schoudergewricht. Sommige activiteiten zoals het voortdurend tillen van zware lasten boven schouderhoogte zorgen voor de nodige schouderongemakken.
Het uitoefenen van sommige beroepen (lopende bandwerk) zorgt voor een extra belasting van het schoudergewricht. Ook het intensief uitoefenen van krachtsporten zoals tennis is belastend voor de gewrichten. Andere mogelijke oorzaken van schoudergewrichtspijn zijn: reuma, een harde val,…
Wie last heeft van schouderongemakken ervaart vooral pijn tijdens het naar binnen of buiten draaien van de arm. Het zijwaarts opheffen van de arm kan eveneens voor de nodige pijnervaring zorgen. Schouderpijn kan ook opduiken in rust en soms zo erg zijn dat slapen niet mogelijk is.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".