Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 oktober 2021
Spierpijn
| Spierklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Spierpijn Door overbelasting van het lichamelijk bewegingsstelsel (spieren, gewrichten, pezen e.d.) kunnen de spieren en gewrichten stijf en pijnlijk worden.

Klachten en symptomen:
Iemand met spierpijn heeft, vooral bij het maken van bewegingen, een stijf en pijnlijk gevoel.

Oorzaken:
Spierpijn ontstaat wanneer mensen hun spieren op een voor hen ongewone wijze belasten. Soms zijn ook de gewrichten aangedaan. Spierpijn ontstaat vooral bij gebruik van spieren, die normaal niet of nauwelijks worden gebruikt. Ook bij mensen die regelmatig sporten komt overbelasting van de spieren nog regelmatig voor.
Spierpijn kan ook worden veroorzaakt door te lang in een bepaalde houding te zitten, bijvoorbeeld tijdens een lange autorit. Spierpijn en stijfheid kunnen ook het gevolg zijn van kou of een verkeerde lichaamshouding of blootstelling aan plotselinge temperatuursveranderingen, koude, wind of tocht. Tenslotte kunnen spanningen leiden tot spierpijn in de schouder en nekstreek. Ook griep kan gepaard gaan met spierpijn.
Bij overbelasting van de spier hoopt zich in het spierweefsel melkzuur op. Hierdoor kan de spier verstijven, met kramp als gevolg. Opgroeiende kinderen kunnen kramp krijgen zonder dat spieren overbelast zijn. Dit is een normaal, zij het pijnlijk, groeiverschijnsel.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".