Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
16 oktober 2021
Vetlever
| Leveraandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Vetlever Niet-alcohol gerelateerde leververvetting (leversteatose-NAFLD-Nonalcoholic fatty liver disease) is een belangrijke oorzaak van ziekten en mortaliteit. Wereldwijd neemt het probleem sterk toe: in de VS al 30 % van de bevolking!
Leversteatose is een metabole ziekte die gekenmerkt wordt door verhoogde opslag van vetten in de levercellen. Dit veroorzaakt inflammatie, waardoor er evolutie is naar NASH (Nonalcoholic steatohepatitis). Dit leidt op termijn naar leverfibrose, waarbij de niet-werkende levercellen vervangen worden door bindweefsel, en tenslotte levercirrhose. Dit is (net als bij alcoholisme) oorzaak van leverfalen omdat deze zijn functies niet meer aankan. Hierdoor kan een levertransplantatie noodzakelijk zijn. Maar het is ook een risicofactor voor leverkanker én voor diabetes, hartziekten, enz…

Belangrijkste oorzaak van deze pandemie is de Westerse eet- en leefstijl: ongezonde voeding, obesitas, insulineresistentie, én veel te weinig beweging. Ook de massa toxische stoffen en synthetische additieven in de voeding spelen een rol: tenslotte moet de lever overwerken om alles te ontgiften.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".