Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
19 januari 2022
Vol, opgeblazen gevoel in de bovenbuik
| Spijsvertering |
Terug Verstuur link
lijn
Vol, opgeblazen gevoel in de bovenbuik Een vol, opgeblazen gevoel in de bovenbuik wordt vooral tijdens en in de eerste uren na een zware maaltijd waargenomen. Wanneer na het nuttigen van een normale maaltijd een onaangenaam vol gevoel in de bovenbuik ontstaat, wijst dit sterk in de richting van een stoornis in het bewegingspatroon van de maag (maagmotoriek). Hierbij kan het zowel gaan om een verminderde motoriek van het onderste deel van de maag als om een verminderd ontspannend vermogen (adaptieve relaxatie) van het bovenste deel van de maag.

De grens tussen een normaal verzadigingsgevoel en een onaangenaam vol gevoel is uiteraard vaag en van persoon tot persoon verschillend. De grens tussen een vol opgeblazen gevoel en pijnlijk gevoel in de bovenbuik is eveneens weinig scherp. De enige zinnige oplossing is nooit zoveel te eten dat je een vol gevoel in je maag krijgt. Stoppen met eten als je nog een beetje honger lijkt te hebben, is de beste remedie om nooit met een opgeblazen gevoel te moeten afrekenen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".