Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
18 september 2021
Wat is artritis?
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Wat is artritis? Artritis is een vorm van reuma die relatief vaak voorkomt. Zo'n 1 op de 100 mensen heeft er last van. De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op iedere leeftijd beginnen, maar bij de meeste patiënten manifesteert de ziekte zich op latere leeftijd. Het is een ziekte die voornamelijk de gewrichten aantast. In eerste instantie raakt het gewrichtskapsel ontstoken, wat een zwelling veroorzaakt en de productie van ontstekingsvocht in de hand gaat werken (vooral in knieën, enkels en polsen). Geleidelijk kan ook het kraakbeen en/of het bot worden aangetast.
Op röntgenfoto's kan worden vastgesteld dat het bot na verloop van tijd steeds dunner wordt en dat er zelfs stukjes uit het bot verdwijnen (het zogenaamde erosie-effect).

De ontstekingen bij patiënten met artritis zijn meestal chronisch. De periode van ontsteking verschilt toch zeer sterk. Ze kan lange tijd aanhouden en dan ineens verdwijnen of terug opkomen. Leefstijl en voeding hebben een invloed op dit pijnlijke ongemak.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".