Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
26 oktober 2021
Zink
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Zink Zink is overal in het lichaam belangrijk: meer dan 300 enzymen hebben dit mineraal nodig! Tekorten leiden tot anorexie, verlies van eetlust en smaakgevoel, zwakkere immuniteit, bloedarmoede, en mogelijk arteriosclerose, kanker, aids-symptomen, hartfalen, groeiachterstand (kinderen), diabetes en vele andere aandoeningen. Zelfs een mild tekort aan zink gaat gepaard met DNA-schade, wat tot vroegtijdige veroudering leidt.

Een Belgische meting in 2001 gaf aan dat 28% van de ziekenhuispatiënten een zinktekort had. In Nederland ligt de zinkinname bij 10 - 16% van de mannelijke bevolking en 5 - 24% van de vrouwelijke bevolking onder de minimum inname van 9,4 mg/dag.
Een interessante therapeutische toepassing van hogere doseringen van zink (> 40 mg zink/tablet) is de behandeling van (virale) verkoudheid en brandend gevoel in de mond.


Melasor 11 Iron Tonic


Melasor 11 Iron Tonic Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 15,17
bestelnr.:
601099

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vit. C, ijzer en andere mineralen één ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".