ABC GEZONDHEID - Artikels
30 maart 2017
Astaxanthine, een superantioxidant
| 30/03/2017 |
| 30/03/2017 |
Bioactieve stoffen kunnen ook uit de zee komen. Astaxanthine is zo'n stof die door microalgen geproduceerd wordt.
Astaxanthine heeft een rode kleur. Zeedieren die astaxanthine-houdende algen eten, herkennen we dus aan hun rose-rode kleur: zalm, garnalen, kreeft, krab.
Astaxanthine is een van de sterkste antioxidanten in de natuur, 100 keer sterker dan vitamine E. Bij astma vertoont het een ontstekingsremmende activiteit wanneer het samen met ginkgo biloba en vitamine C genomen wordt. Enorm veel onderzoek wordt er nu mee gedaan op diabetes, de ziekte van alzheimer, kanker, oogziekten, hart- en vaatziekten en huidaandoeningen.
De microalgen die het meeste astaxanthine aanmaken, heten Haematococcus pluvialis, Chlorella zofingiensis en Chloroccocum sp.
Afweerverhogende voedingsstoffen
De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Meer lezen:
Biovoeding bevat meer antioxidantena>
Afslanken met antioxidantena>
Minder rimpels met astaxanthine
Astaxanthine heeft een rode kleur. Zeedieren die astaxanthine-houdende algen eten, herkennen we dus aan hun rose-rode kleur: zalm, garnalen, kreeft, krab.
Astaxanthine is een van de sterkste antioxidanten in de natuur, 100 keer sterker dan vitamine E. Bij astma vertoont het een ontstekingsremmende activiteit wanneer het samen met ginkgo biloba en vitamine C genomen wordt. Enorm veel onderzoek wordt er nu mee gedaan op diabetes, de ziekte van alzheimer, kanker, oogziekten, hart- en vaatziekten en huidaandoeningen.
De microalgen die het meeste astaxanthine aanmaken, heten Haematococcus pluvialis, Chlorella zofingiensis en Chloroccocum sp.
Afweerverhogende voedingsstoffen
De eenvoud van het leverreinigend diëet.
Meer lezen:
Biovoeding bevat meer antioxidantena>
Afslanken met antioxidantena>
Minder rimpels met astaxanthine
Bronnen:
Potential health-promoting effects of astaxanthin:
A high-value carotenoid mostly from microalgae
Yuan J-P, Peng J et al. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150-165
Potential health-promoting effects of astaxanthin:
A high-value carotenoid mostly from microalgae
Yuan J-P, Peng J et al. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150-165