Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
Neen 16%
 
Natuurlijke weerstand-versterkers 66%
 
Vaccin(s) 3%
 
Combinatie 16%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 januari 2022
Bananen tegen hoge bloeddruk
| 05/01/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Bananen tegen hoge bloeddruk Rijpe bananen zijn, door hun rijkdom aan kalium, uiterst geschikt om mensen te beschermen tegen een te hoge bloeddruk, of hypertensiepatiënten te helpen om de systolische en diastolische waarden op een smakelijke wijze te verlagen. Bananen worden bij ons meestal nog in een niet rijpe toestand verkocht. Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om het rijpingsproces van bananen te versnellen. Stop de tropische vruchten gewoon in een zak papier, samen met een appel. Bananen zijn belangrijk voor iedereen. Ze bevatten per stuk zo'n 360 milligram kalium (potassium).

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat de natuurlijke aanvoer van kalium er voor zorgt dat de bloeddruk daalt. Die vermindering van de bloeddruk heeft te maken met het feit dat bananen meehelpen om de plaquevorming in de bloedvaten te voorkomen.

Hypertensie preventief benaderd
Elimineer uw tekort aan magnesium

Meer lezen:
Yoga tegen hypertensie
Acht tips tegen hypertensie
Betere levenskwaliteit door voeding

Bronnen:
Oberleithner H, Callies C, Kusche-Vihrog K, Schillers H, Shahin V, Riethmüller C, Macgregor GA, de Wardener HE. Potassium softens vascular endothelium and increases nitric oxide release. Proc Natl Acad Sci U S A. 09 02 24;106(8):2829-34.
Fifteen good foods for high blood pressure. Jayne Leonard, Medically reviewed by Natalie Butler, R.D., L.D. January 2, 2020

 

lijn