ABC GEZONDHEID - Artikels
21 juni 2011
Chlorella verhoogt antioxidanten in het bloed
| 21/06/2011 |
| 21/06/2011 |
Chlorella is een voedzame alg die in Oosterse landen al lang gebruikt wordt als voedingssupplement. De universiteit van Seoul onderzocht het effect van zes gram chlorella per dag op de antioxidant-sterkte van het bloed bij vijftig rokers, allemaal mannen.
Chlorella bleek op verschillende manieren als antioxidant-versterker op te treden:
- verhoging van vitamine C en vitamine E in het bloed;
- verhoging van activiteit van antioxidant-enzymen;
- kleine vermindering van schade aan het DNA.
Hoe ontstaat kanker?
Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?
Afweerverhogende voedingsstoffen
Chlorella bleek op verschillende manieren als antioxidant-versterker op te treden:
- verhoging van vitamine C en vitamine E in het bloed;
- verhoging van activiteit van antioxidant-enzymen;
- kleine vermindering van schade aan het DNA.
Hoe ontstaat kanker?
Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?
Afweerverhogende voedingsstoffen
Bronnen:
Lee SH, Kang HJ. Six-week supplementation with Chlorella has favorable impact
on antioxidant status in Korean male smokers. Nutrition. 2009; 1-9
Lee SH, Kang HJ. Six-week supplementation with Chlorella has favorable impact
on antioxidant status in Korean male smokers. Nutrition. 2009; 1-9