Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Bescherming tegen de lentezon?
Ja, de huid is nog gevoelig 60%
 
Beetje, ze is nog niet ze krachtig 13%
 
Nee, (nog) niet nodig 27%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 juli 2017
Duitsers brengen gezonde worst op de markt
| 14/07/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Duitsers brengen gezonde worst op de markt Duitse wetenschappers hebben een worst op de markt gebracht die gezond zou zijn. De worst bevat niet enkel minder zout en vet, maar is ook ‘doorspekt’ met kruiden. De worst valt goed in de smaak bij de consument.

De uitvinders van de worst gebruikten kippenvlees in plaats van varkensvlees, omdat dat vlees minder vet bevat. Vermindering van zout blijft de grootste uitdaging, want het zoutgehalte kon slechts verlaagd worden van 1,8% naar 1,3%. De kruiden waren het meest vernieuwende ingrediënt van de gezonde worst. Ze kozen voor culinaire kruiden met een medicinaal kantje, zoals karwij, anijs, venkel en gember. De concentratie van die kruiden is hoog genoeg om een extra gezondheidseffect te waarborgen.

Hoe gezonder eten?
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?

Lees ook:
Gelukkiger zonder vlees
Vlees eten even dodelijk als tabak?
Gebakken vlees gezonder met kruiden

Bronnen:
http://www.invest-in-saxony-anhalt.com/report-invest/newsletter-iisa/201...

 

lijn