Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Migraine aanvallen?
Vaak (dagelijks) 0%
 
Regelmatig (wekelijks) 0%
 
Af en toe (maandelijks) 13%
 
Zelden of nooit 88%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
18 april 2013
Geen knoflookadem met melk
| 18/04/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Geen knoflookadem met melk Als je melk drinkt terwijl je een maaltijd eet die stevig voorzien is van knoflook, dan heb je niet die penetrant geurende adem. Knoflook is rijk aan zwavelhoudende stoffen die tijdens het kauwen vluchtige en aromatische stoffen gaan vormen. Die stoffen nestelen zich in de slijmvliezen van de mond en keel, zodat ze lange tijd in de adem aanwezig blijven.

Knoflook is een uitstekende bron van magnesium, vitamine B6, vitamine C en selenium, en kent vele gezondheidsvoordelen. Een geurende adem mag dus geen excuus zijn om geen knoflook te eten. Melk drink je het best tijdens een maaltijd, maar achteraf drinken helpt ook, hoewel minder.

Hoe behandel je een slechte adem?

Meer lezen:
Knoflook verlaagt de bloeddruk
Knoflook tegen griep en verkoudheid
Oorzaken van onwelriekende adem

Bronnen:
Areerat Hansanugrum, Sheryl A. Barringer. Effect of milk on the deodorization of malodorous breath after garlic ingestion. Journal of Food Science, 2010; 75 (6): C549 DOI: 10.1111/j.1750-3841.2010.01715.x

 

lijn