ABC GEZONDHEID - Artikels
19 april 2012
Gelukkiger zonder vlees?
| 19/04/2012 |
| 19/04/2012 |
Mensen die twee weken lang geen vlees eten, gaan zich beter voelen dan mensen die enkel vis eten. Dat is de opmerkelijke vaststelling van een studie uit Amerika. Het eten van vis zorgt toch voor een hogere inname van omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze gunstig werken bij depressie.
De onderzoekers denken dat de studieduur hiervoor te kort was, omdat andere studies wel een gunstig effect van visconsumptie aantoonden. Mogelijk zorgde de hogere inname van antioxidanten uit plantaardige voeding voor de verbetering van de stemming.
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Meer lezen:
Darmen beschermen tegen toxines
Chlorella verhoogt antioxidanten in het bloed
De onderzoekers denken dat de studieduur hiervoor te kort was, omdat andere studies wel een gunstig effect van visconsumptie aantoonden. Mogelijk zorgde de hogere inname van antioxidanten uit plantaardige voeding voor de verbetering van de stemming.
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Meer lezen:
Darmen beschermen tegen toxines
Chlorella verhoogt antioxidanten in het bloed
Bronnen:
Beezhold BL, Johnston CS et al. Restriction of meat, fish, and poultry in omnivores improves mood: a pilot randomized controlled trial. Nutr J, 2012 Feb 14; 11(1): 9 [Epub ahead of print]
Beezhold BL, Johnston CS et al. Restriction of meat, fish, and poultry in omnivores improves mood: a pilot randomized controlled trial. Nutr J, 2012 Feb 14; 11(1): 9 [Epub ahead of print]