ABC GEZONDHEID - Artikels
27 januari 2011
Is suiker schadelijk voor de gezondheid?
| 27/01/2011 |
| 27/01/2011 |
De suikerconsumptie is enorm toegenomen sinds de enorme technologische evolutie van de afgelopen eeuw. Suiker is een natuurlijke voedingsstof, maar de hoeveelheden die we innemen, zijn zeker niet gezond meer.
Iemand die veel geraffineerde suikers eet, heeft bijna drie keer meer kans om te sterven aan een chronische ziekte!
Mogelijk heeft dat te maken met de glucosepieken die in het bloed ontstaan na een maaltijd met geraffineerde suikers (vandaar noemen we ze ook 'snelle suikers'). Een andere verklaring vinden we bij het gebrek aan vezels en nuttige voedingsstoffen dat typisch voorkomt bij suikerrijke diëten.
Hebben we al dat extra suiker nodig? Het antwoord is duidelijk neen, maar in deze consumptiemaatschappij is het erg moeilijk om aan al dat suikergeweld te ontsnappen...
Lees ook: Stevia
Iemand die veel geraffineerde suikers eet, heeft bijna drie keer meer kans om te sterven aan een chronische ziekte!
Mogelijk heeft dat te maken met de glucosepieken die in het bloed ontstaan na een maaltijd met geraffineerde suikers (vandaar noemen we ze ook 'snelle suikers'). Een andere verklaring vinden we bij het gebrek aan vezels en nuttige voedingsstoffen dat typisch voorkomt bij suikerrijke diëten.
Hebben we al dat extra suiker nodig? Het antwoord is duidelijk neen, maar in deze consumptiemaatschappij is het erg moeilijk om aan al dat suikergeweld te ontsnappen...
Lees ook: Stevia
Bronnen:
Buyken AE, Flood V et al. Carbohydrate nutrition and inflammatory disease mortality in older adults. Am J Clin Nutr. 2010 Sep;92(3):634-43. Epub 2010 Jun 23
Buyken AE, Flood V et al. Carbohydrate nutrition and inflammatory disease mortality in older adults. Am J Clin Nutr. 2010 Sep;92(3):634-43. Epub 2010 Jun 23