Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
Ja 37%
 
Weinig 20%
 
Neen 43%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 november 2011
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder.
| 22/11/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Kruiden maken vettige maaltijd gezonder. Kruiden rijk aan antioxidanten maken een vetrijke maaltijd minder ongezond.
Zwarte peper, kaneel, kruidnagel, knoflook, gember, oregano, paprika, rozemarijn en geelwortel (kurkuma) zijn zulke kruiden die zeer rijk zijn aan antioxidanten.
Normaal krijg je na een maaltijd een kleine piek van vetten en insuline in het bloed. Hoe hoger de piek, hoe ongunstiger dit is voor ziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.

Een mengsel van 16 gram van bovengenoemde kruiden reduceert die piek, zo constateerden onderzoekers bij zes gezonde mannen met overgewicht. De onderzoekers maten ook een verdubbeling van de antioxidanten in het bloed.

Hoe gezonder eten?
Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
De eenvoud van het leverreinigend diëet.

Meer lezen:
Vlees gezonder met kruiden

Bronnen:
Skulas-Ray AC, Kris-Etherton PM et al. A high antioxidant spice blend attenuates postprandial insulin and triglyceride responses and increases some plasma measures of antioxidant activity in healthy, overweight men. J Nutr. 2011 Aug;141(8):1451-7. Epub 2011 Jun 22

 

lijn