Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Bescherming tegen de lentezon?
Ja, de huid is nog gevoelig 60%
 
Beetje, ze is nog niet ze krachtig 13%
 
Nee, (nog) niet nodig 27%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 maart 2008
Magnesium helpt ook om galstenen te voorkomen
| 04/03/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Magnesium helpt ook om galstenen te voorkomen Uit een nieuwe studie blijkt dat voeding - of supplementen - die rijk is aan magnesium pijnlijke galstenen helpt voorkomen. Voldoende magnesium zou het risico op het ontstaan van galstenen met 33 procent verminderen. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.
Magnesium had al een reputatie opgebouwd als een natuurlijke stressbeheerser en een cholesterolverlager. Wanneer de aanvoer van magnesium in het menselijk organisme onvoldoende blijkt, zal het teveel aan cholesterol zich kritstalliseren tot kleine steentjes.
Teneinde de juiste invloed van magnesium te kennen volgde het team van Dokter Chung-Jyi Tsai, dat verbonden is aan de universiteit van Kentucky (VS), meer dan 42000 mannen in de leeftijdscategorie tussen 40 en 75 jaar. Tijdens de zestien jaar durende studie kregen 2.195 proefpersonen af te rekenen met pijnlijke galstenen. Het viel op dat alle patiënten een veel te laag magnesiumgehalte in hun bloed hadden. Alle deelnemers die voldoende magnesium opnamen kregen geen galstenen.

Meer lezen: Elimineer uw tekort aan magnesium

Bronnen:
Dr Chung-Jyi Tsai
Magnesium intake may cut risk of gallstone
American Jounral of Gastroenterology, February 2008

 

lijn