Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Bescherming tegen de lentezon?
Ja, de huid is nog gevoelig 60%
 
Beetje, ze is nog niet ze krachtig 13%
 
Nee, (nog) niet nodig 27%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 oktober 2010
Natto, supervoeding die niemand lust?
| 26/10/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Natto, supervoeding die niemand lust? Natto is de Japanse benaming voor een bereiding van gefermenteerde sojabonen. Japanners eten graag en vaak natto, maar in ons land is het nauwelijks te verkrijgen. Andere sojaproducten zoals tempeh en tofu hebben bij ons wel meer succes.

Natto bezit nochtans drie troeven voor een goede gezondheid:
- Natto is de rijkste bron van vitamine K2, een vitamine die helpt om calcium uit de bloedvaten weg te houden en om calcium in de botten te brengen.
- Natto bevat goed opneembare isoflavonen.
- Het nattokinase-enzym is een enzym dat de bloeddruk verlaagt en bloedklonters oplost.

Ook in China en andere Aziatische landen bestaan, weliswaar onder een andere naam, identieke gefermenteerde-sojaproducten.

Hoe gezonder eten?
Hypertensie preventief benaderd

Bronnen:
Hsia CH, Shen MC et al. Nattokinase decreases plasma levels of fibrinogen, factor VII, and factor VIII in human subjects. Nutr Res. 2009 Mar;29(3):190-6.

 

lijn