Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Kiest u voor: ...
zonvakantie 13%
 
aktieve vakantie 28%
 
thuisvakantie (uitstappen) 28%
 
geen (zomer)vakantie 32%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 maart 2007
Peptide uit melkeiwit verlaagt bloeddruk
| 31/03/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Peptide uit melkeiwit verlaagt bloeddruk Er is goed nieuws voor mensen die hun bloeddruk door middel van een meer gezonde levensstijl en nutriënten beter onder controle willen krijgen. Een caseïne peptide uit melk biedt hulp. De zogenaamde C-12 peptide vermijdt dat het angiotensin I enzym wordt omgezet tot angiotensin II waardoor hypertensie ontstaat.
In de ‘American Journal of Hypertension’ verschenen de resultaten van een kleine klinische studie (1) met de C-12 melkpeptide. Het onderzoek, waar 10 mensen met een verhoogde bloeddruk aan deelnamen, toonde aan dat de melkpeptide de systolische en diastolische bloeddruk met 9 mm/Hg en 6 mm/Hg kan verlagen.

Deze studie geeft de eerste summiere klinische aanwijzigingen dat personen die een optimale levensstijl combineren met dit voedingssupplement hypertensie kunnen vermijden. De C-12 melkpeptide is geschikt voor mensen met bloeddrukwaarden die gelijk zijn aan of lager liggen dan 149 mm/Hg over 96 mm/Hg. In de studie werden echter proefpersonen toegelaten met een bloeddruk van 153 mm/Hg over 105 mm/Hg. De melkpeptide geeft volgens de gepubliceerde studie binnen zes uur positieve resultaten. Wetenschappers geven aan dat een optimaal effect pas na zes tot acht weken wordt bereikt.

Bronnen:
Raymond R. Townsend, Christopher B. McFadden, Virginia Ford, Jenny A. Cadée.
A randomized, double blind, placebo controlled trial of casein protein hydrolysate (C12 Peptide) in human essential hypertension.
American Journal of Hypertension (2004; 17:1056-1058)

 

lijn