Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van luchtvervuiling?
Vaak 15%
 
Regelmatig 31%
 
Zelden 44%
 
Nooit 11%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 november 2021
Pycnogenol tegen aambeien
| 12/11/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Pycnogenol tegen aambeien Een natuurlijke behandeling om ambeien te genezen is pycnogenol, een gestandaardiseerd extract van de Pinus pinaster ssp. atlantica of de zeeden.
Aambeien (hemorroïden) zijn eigenlijk spataders ter hoogte van de anus. Door een te hoge bloeddruk gaan de aders om en rond de anus uitzetten. Pijn, jeuk en bloedingen aan de anus zijn de typische klachten.
Meer dan 50% van de bevolking heeft er ooit mee te maken, maar slechts 20% daarvan zoekt hulp bij een arts.
Aan de Duitse universiteit van Münster deden 84 patiënten met acute hemorrroïden mee aan een onderzoek met pycnogenol. Een groep nam gedurende vier dagen 300 mg Pycnogenol (zes maal 50 mg per dag), vervolgens drie dagen 150 mg (drie tabletten van 50 mg) per dag.

De kuur kon de symptomen van hemorroïden verminderen. Opmerkelijk was de volledige genezing van bloedingen, die in de controlegroep (die geen behandeling kreeg) na twee weken nog voorkwamen. Uit de studie bleek ook dat het gebruik van een pycnogenolzalf samen met pycnogenolsupplement nog beter werkt. De supplementen ondersteunen de functie van de inwendige bloedvaten, terwijl de zalf wondgenezende eigenschappen heeft.

Hoe aambeien voorkomen?
Hypertensie preventief benaderd

Lees ook:
Slank en gezond met zeedenschors
Minder menstruatiepijn met pycnogenol
Lange vluchten: preventie met pycnogenol

Bronnen:
Belcaro G, Cesarone MR et al. Pycnogenol® Treatment of Acute Hemorrhoidal Episodes. Phytother Res. 09 DOI: 10.1002/ptr.3021
G Belcaro e.a. Pycnogenol in postpartum symptomatic hemorrhoids. PMID: 24569406. 14 02;66(1)1:77-84

 

lijn